Jihlava: Pro levnější jízdné si mohou senioři přijít v červenci

11.06.2018 20:30

Od 1. července 2018 se mění tarif DPMJ, a.s. Dochází ke snížení věkové hranice pro uplatnění nároku na seniorské jízdné ze 70 na 65 let.

Jihlava: Pro levnější jízdné si mohou senioři přijít v červenci
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Občané, kteří již dovršili věk 65 let, mohou v MHD nově cestovat za zvýhodněných podmínek:
a) s papírovou jízdenkou za poloviční jízdné (na jízdence je mimo jiné zobrazen piktogram se symbolem „D“),
b) s jízdenkou na jednotlivou jízdu zakoupenou z elektronické peněženky na Jihlavské kartě za poloviční jízdné,
c) s kupónem na 365 dnů na Jihlavské kartě za 120 Kč.

Pokud cestující bude používat papírové jízdenky, pořídí si v distribuční síti jejich zlevněnou verzi a na doložení svého věku při revizní kontrole předloží na požádání vedle označené jízdenky i občanský průkaz či jiný doklad vydaný státní správou.

V ostatních případech je třeba pro uplatnění nároku na slevu navštívit Předprodej jízdenek a předložit Jihlavskou kartu. Na této kartě bude změněn profil držitele karty, který umožní nakupovat zlevněné jízdenky z elektronické peněženky (pokud občan používá MHD jen velmi málo) nebo pořízení mimořádně výhodného ročního kupónu v rámci předplaceného jízdného. Kupón platí od dne vydání 365 dnů, tedy např. od 2. 7. 2018 do 1. 7. 2019.

Osobní přítomnost žadatele je nezbytná

Pokud cestující nemá platnou Jihlavskou kartu, může požádat v Předprodeji jízdenek o její vydání. K tomu bude potřebovat vyplnit žádost o vydání Jihlavské karty a předložit k ověření osobních údajů doklad totožnosti. Formulář si může vyplnit předem doma, tiskopis je k dispozici na stránkách ZDE. Nezbytná je osobní přítomnost žadatele. Fotografii si cestující pořizovat nemusí, pracovnice Předprodeje jej vyfotografují samy. Jihlavská karta se vydává na počkání, není třeba další návštěvy. Za vystavení Jihlavské karty se účtuje 100 Kč, platnost karty je 4 roky s možností prodloužení.

Z technických důvodů není možno o změnu profilu na kartě požádat přede dnem platnosti nového tarifu a zakoupit si tak např. zvýhodněný roční kupón již v červnu. Nicméně pracovnice Předprodeje jízdenek budou k dispozici minimálně v prvních dvou týdnech platnosti této změny po celou provozní dobu v maximálním obsazení, aby předpokládaný zájem cestujících zvládly bez větších čekacích lhůt. Provozní doba Předprodeje jízdenek je v pracovních dnech pondělí – pátek 7:15 – 17:00 hodin.

Návrh nového tarifu včetně smluvních přepravních podmínek je k dispozici k nahlédnutí v Předprodeji jízdenek, po uvedení v platnost od 1. 7. 2018 bude zveřejněn na webových stránkách DPMJ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…