Jihlava: Proletí 100letí – přijďte oslavit výročí vzniku republiky do parku

04.05.2018 9:16

Stoletá republika? Nepůjde to bez publika! Park v areálu staré nemocnice ožije oslavami.

Jihlava: Proletí 100letí – přijďte oslavit výročí vzniku republiky do parku
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Oslavy letošních 100 let od založení první republiky si bude mít možnost užít celá Vysočina. Jejich pomyslný start naplánovalo město Jihlava, Kraj Vysočina a Vysoká škola polytechnická Jihlava na úterý 15. května v 17:00 hodin akcí Piknik v parku.

„V parku bude připraven piknik s živou hudbou, program pro děti, projížďka na ponících a nabídka dobrého jídla a pití. Prvních 100 návštěvníků obdrží zdarma špekáček, který si budou moci opéci na připravených ohních.  Lze si donést vlastní dobroty na opékání, bude však možné si je koupit i na místě,“ přiblížil vedoucí magistrátního odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Vysoká škola polytechnická v Jihlavě  si v parku v areálu staré nemocnice vedle autobusového nádraží pro návštěvníky připravila venkovní vzdělávací výstavu, která bude k vidění až do letošního října.

„Výstava je umístěná na 24 panelech rozestavěných do tvaru České republiky. Má za cíl seznámit širokou veřejnost s děním v Jihlavě za posledních 100 let, poukázat na osobnosti Jihlavy, které ovlivnily dění jak v regionu, tak i mimo něj a dále přiblížit činnost Vysoké školy polytechnické Jihlava, která je pilířem vzdělanosti nejen v Jihlavě, ale i v Kraji Vysočina,“ sdělil mluvčí jihlavské vysoké školy Tomáš Obruba.

Jihlavským piknikem v parku oslavy vzniku České republiky na Vysočině začínají, pokračovat budou připomenutím historických událostí a souvislostí v ostatních okresních městech regionu. Vyvrcholení oslav na Vysočině je naplánováno na sobotu 15. září 2018, kdy bude na jihlavském Masarykově náměstí pro veřejnost připravena odpolední a večerní veřejná produkce s originálním velkolepým programem.

Více informací naleznete na stránkách města Jihlavy zde nebo Kraje Vysočina zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…