Jihlava: Pumptrack bude hotový koncem června

12.05.2021 15:50

Kolem pumptracku i sousedního skateparku se umístí také nové veřejné osvětlení.

Jihlava: Pumptrack bude hotový koncem června
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Stavba pumptracku pokračuje a kolemjdoucí si již mohou všimnout prvního asfaltového povrchu nové unikátní dráhy. Slavnostní otevření je plánováno na konec června. Výstavba pumtracku bude stát přibližně 2,9 milionu korun.

„Musím říci, že dráha je v dobrých rukou, stavaři ze specializované firmy, která se právě na podobné dráhy zaměřuje, vše dělají poctivou řemeslnou prací. Prosíme všechny, co se už těší, až budou na pumtracku jezdit, aby respektovali staveniště a nevyužívali místo, dokud nebude slavnostně otevřené. Po dokončení dráhy se totiž zde budou umisťovat ještě sloupy veřejného osvětlení. Tedy přestože se bude zdát, že je dráha hotová, stále bude staveništěm,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

Pumtrack slouží k jízdě na kole, koloběžce či kolečkových bruslích a je na ní možné díky vlnám a klopeným zatáčkám projíždět i bez šlapání. V Jihlavě bude 230 metrů dlouhá dráha unikátní tím, že bude složena ze dvou zrcadlových tras, na kterých bude možné pořádat i závody. Součástí bude také dětský okruh, při výstavbě se počítalo také s umístěním nového veřejného osvětlení, a to i kolem vedlejšího skateparku.

Výstavba nové atrakce ve volnočasovém areálu Český mlýn byla odstartována na začátku března. V současné chvíli zde stále platí omezení a bezpečnostní opatření, prosíme tedy kolemjdoucí, aby dbali zvýšené bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…