Jihlava: Pumptrack bude hotový koncem června

12.05.2021 15:50

Kolem pumptracku i sousedního skateparku se umístí také nové veřejné osvětlení.

Jihlava: Pumptrack bude hotový koncem června
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Stavba pumptracku pokračuje a kolemjdoucí si již mohou všimnout prvního asfaltového povrchu nové unikátní dráhy. Slavnostní otevření je plánováno na konec června. Výstavba pumtracku bude stát přibližně 2,9 milionu korun.

„Musím říci, že dráha je v dobrých rukou, stavaři ze specializované firmy, která se právě na podobné dráhy zaměřuje, vše dělají poctivou řemeslnou prací. Prosíme všechny, co se už těší, až budou na pumtracku jezdit, aby respektovali staveniště a nevyužívali místo, dokud nebude slavnostně otevřené. Po dokončení dráhy se totiž zde budou umisťovat ještě sloupy veřejného osvětlení. Tedy přestože se bude zdát, že je dráha hotová, stále bude staveništěm,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

Pumtrack slouží k jízdě na kole, koloběžce či kolečkových bruslích a je na ní možné díky vlnám a klopeným zatáčkám projíždět i bez šlapání. V Jihlavě bude 230 metrů dlouhá dráha unikátní tím, že bude složena ze dvou zrcadlových tras, na kterých bude možné pořádat i závody. Součástí bude také dětský okruh, při výstavbě se počítalo také s umístěním nového veřejného osvětlení, a to i kolem vedlejšího skateparku.

Výstavba nové atrakce ve volnočasovém areálu Český mlýn byla odstartována na začátku března. V současné chvíli zde stále platí omezení a bezpečnostní opatření, prosíme tedy kolemjdoucí, aby dbali zvýšené bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.