Jihlava: Radnice opravuje chodníky

31.10.2017 11:31

I v podzimních měsících pokračovaly práce na rekonstrukcích chodníků a komunikací.

Jihlava: Radnice opravuje chodníky
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V říjnu radnice dokončila rekonstrukci Údolní ulice. Nezpevněnou vozovku nahrazuje živičný kryt upnutý do kamenných krajníků. „Součástí rekonstrukce této ulice byla úprava a doplnění odvodnění. Po dlouhých letech se tak obyvatelé této ulice dočkali důstojné komunikace,“ uvedl k akci náměstek primátora pro oblast dopravy Vratislav Výborný.

V říjnu byl taktéž položen nový asfaltový kryt v Lipové ulici v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Rantířovská a Dlouhá. Součástí této akce bylo i doplnění obrub a rekonstrukce zastávky Rantířovská ve směru do centra. Jedná se tak letos již o sedmou zastávku MHD, která byla bezbariérově upravena.

Dalšími zastávkami, které letos radnice nechala bezbariérově upravit, jsou zastávky Smrčenská, U Hřbitova, Helenínská, všechny ve směru do centra, zastávka Poliklinika ve směru z centra a Dopravní podnik v obou směrech.

Město dokončilo úpravu křižovatky ulic Na Růžku a Zrzavého, která získala nový asfaltový povrch a upravené přilehlé části chodníků. Na ulici Okružní začaly v říjnu práce na jejím částečném rozšíření na 2+1 jízdní pruh. „Je to předzvěst rekonstrukce Brněnského mostu. Po ul. Okružní bude v době rekonstrukce vedena hlavní objízdná trasa,“ vysvětlil náměstek Vratislav Výborný.

Koncem října město zahájilo práce na rekonstrukci dvou úseků místních komunikací v místní části Popice a v listopadu ještě provede kompletní rekonstrukci povrchů v Havlíčkově ulici v úseku mezi křižovatkami s Pražské a Fritzovy ulice.

V říjnu skončily rekonstrukce tří úseků chodníků v ul. Za Prachárnou. Jednalo o chodníky před domy 7 – 13,  3 – 31 a domem s pečovatelskou službou číslo 43.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…