Jihlava: Slavnostní otevření zrekonstruované ZŠ Křížová

16.09.2019 8:38

Žáci na ZŠ Křížová se mohou těšit z nové tělocvičny a vzduchotechniky v jídelně.

Jihlava: Slavnostní otevření zrekonstruované ZŠ Křížová
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Žáci základní školy v Křížové ulici slavnostně otevřeli opravenou tělocvičnu a jídelnu. Do rekonstrukce vzduchotechniky a akustických úprav ve školní jídelně město investovalo více než pět milionů korun.

„Jsem rád, že se tato rekonstrukce stihla včas, kvalitně a při dodržení rozpočtu. Je to po mateřské školce Bystrouška opět bezproblémový projekt financovaný městem a realizovaný místní firmou. Děkuji všem zúčastněným za spolupráci a za dobře provedené dílo. V jídelně je příjemná atmosféra, tělocvičnu mohou žáci využít k míčovým sportům, šplhání, a to v moderní prosvětlené místnosti,“ uvedl při setkání náměstek pro oblast rozvoje města Petr Laštovička.

Při slavnostním otevření zrekonstruované školy žáci představili členům vedení města, zástupcům zhotovitele stavby a dalším zúčastněným osobám několik kulturních představení. A tak se v tělocvičně mohla při hudebním vystoupení předvést i nová akustika. „Místo je zde také pro audio techniku, kterou může škola využít i pro společenské akce, například oblíbenou Vánoční besídku s diskotékou,“ doplnil náměstek.

Další letní opravy škol

Rekonstrukce ZŠ Křížová však nebyla jedinou, která se v Jihlavě během léta realizovala. Stavebními úpravami prošla také ZŠ Kollárova, kde se za 800 tisíc korun opravilo sociální zařízení pro mateřskou školu. Předláždění se dočkal také chodník u Speciální základní školy a Praktické školy Jihlava na Březinkách, město nechalo opravit také skleníky u vedlejších základních škol Demlova a Březinova. Opravy se dočkaly i chodníky v areálu ZŠ T. G. Masaryka.

„Letní opravy škol jsou jednou z konstantních priorit města Jihlavy, které jsou plánovány každoročně,“ doplnil Petr Laštovička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…