Jihlava: Strážníci mají auto na stlačený zemní plyn

25.08.2012 16:40

Vozidlo bude sloužit pro běžný každodenní provoz ve všech směnách. Náklady na pořízení auta jsou necelých 400 tisíc korun.

Jihlava: Strážníci mají auto na stlačený zemní plyn
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlavské městské policii od dnešního dne slouží nové vozidlo poháněné CNG – stlačeným zemním plynem. Auto má úsporný provoz, ujetý kilometr přijde asi na jednu korunu, dojezd na plnou nádrž je 400 kilometrů. K doplňování ekologického a úsporného paliva bude městská policie využívat loni otevřenou stanici CNG v areálu Dopravního podniku města Jihlavy. Nové vozidlo si prohlédli jihlavští radní na dvoře radnice v přestávce jednání.

„Do budoucna při obnově vozového parku magistrátu budeme také zvažovat nákup vozidla poháněného CNG, zejména pokud půjde o auto určené ke kratším cestám po městě. Mimo přínosu v nízkých provozních nákladech by to také byl příspěvek, byť symbolický, pro jihlavské ovzduší,“ uvedl tajemník Magistrátu města Jihlavy Lubomír Dohnal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…