Jihlava: Studie revitalizace náměstí posbírala přes 80 podnětů

01.06.2020 11:46

Sběr podnětů ke studii Revitalizace Masarykova náměstí byl minulý týden ukončen. Představení studie a sběr podnětů proběhly on-line a jak bude studie na podněty reagovat, magistrát zveřejní během druhé poloviny června.

Jihlava: Studie revitalizace náměstí posbírala přes 80 podnětů
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Statutární město Jihlava 20. května ukončilo sběr podnětů ke studii Revitalizace Masarykova náměstí. Sběr proběhl kvůli pandemii koronaviru on-line. Návrh revitalizace je představen na webu jihlava.cz/namesti a sběr podnětů probíhal dva týdny prostřednictvím webové aplikace. Zároveň proběhla přes sociální síť Facebook on-line prezentace návrhu od autorů z MCA atelieru, kterou zhlédly necelé dva tisíce lidí, video však oslovilo téměř 16 a půl tisíce lidí.

„Podnětů přišlo přes 80 a my za všechny velice děkujeme. Pokud bychom to měli srovnat s předchozími setkáními, která probíhala ještě naživo, tak je podnětů stejné množství a mnoho lidí kvitovalo on-line živou prezentaci návrhů, díky které se podrobnosti návrhu dostaly mezi větší spektrum lidí. Přesto je osobní diskuze lepší, protože se můžeme díky ní dostat k větší specifikaci podnětu. Až se pandemická situace uklidní, bude nejlepší obě možnosti kombinovat – osobní plánovací setkání, kterému bude předcházet on-line prezentace návrhu,“ uvedla Tereza Kafková z útvaru městského architekta.

Mezi 80 podněty bylo také mnoho pochval. Nejvíce se lidé vyjadřovali k zeleni a podmínkám pro pohyb na náměstí. Podle mapy níže lze také zjistit, že největší počet podnětů byl směřován na horní část Masarykova náměstí, a okolí Mariánského sloupu. Nechyběly však ani další podněty směřované k Obchodnímu domu Jihlava nebo stromové aleji, kterou architekti navrhují umístit u západní strany.

„Nyní budeme všechny podněty vyhodnocovat a následně v červnu 2020 zveřejníme na webu https://www.jihlava.cz/namesti/ informaci, jak budeme v projektu na podněty reagovat. Všechny, kteří zadali podnět a kontakt, informujeme o zveřejnění reakce e-mailem,“ doplnila Tereza Kafková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …