Jihlava: Svoz odpadů na Vánoce a Nový rok bude mimořádně posílen

23.12.2020 18:46

Na konci roku je potřeba mít popelnici nachystanou k vývozu i v lichém týdnu. Komunální odpad od rodinných domů totiž odvezou Služby města Jihlavy mimořádně v sudém i v lichém týdnu.

Jihlava: Svoz odpadů na Vánoce a Nový rok bude mimořádně posílen
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Směsný komunální odpad se od rodinných domů v Jihlavě sváží vždy v sudé týdny. Kvůli kombinaci dvou lichých týdnů na konci roku 2020 a začátku roku 2021 by tak hrozilo, že popelnice by zůstaly nevyvezené celkem tři týdny.

Služby města Jihlavy proto i prostřednictvím tiskové zprávy magistrátu informují obyvatele Jihlavy, že svoz směsného komunálního odpadu bude probíhat jak v sudý 52. týden od 21.12. – 25.12.2020, tak v lichý 53. týden od 28.12. – 01.01.2021.

„Prosíme všechny obyvatele, aby měli na konci roku nachystané nádoby na odpad k vývozu. Po Vánocích je vždy hodně odpadků, a kdybychom zachovali jen formát vývozů v sudém týdnu, lidé by mohli mít plné nádoby. Proto přidáváme mimořádně jeden vývoz i v lichém posledním týdnu tohoto roku, “ uvedl náměstek primátorky pro životní prostředí Vít Zeman a poprosil obyvatele, aby si nachystali popelnice k vývozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…