Jihlava: TV Prima svalila zpronevěru na nevinnou úřednici

26.01.2019 20:06

Magistrát města požaduje omluvu ve stejném vysílacím čase

Jihlava: TV Prima svalila zpronevěru na nevinnou úřednici
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Ve Velkých zprávách na TV Prima byla dne 24. ledna 2019 odvysílána reportáž o zpronevěře peněz úřednicí Magistrátu města Jihlavy. Komentář reportéra doprovodily záběry, které jasně ukazovaly na jinou úřednici, která se takového činu nedopustila. Magistrát nyní požaduje po TV Prima veřejnou omluvu ve stejném vysílacím čase, kdy byla zveřejněna zavádějící reportáž.

Poškozenou je Miroslava Jarošová z právního oddělení kanceláře primátora, která na jihlavském magistrátu pracuje již přes třicet let a její agenda se netýká činnosti na pokladně.

„Toto je jasný příklad toho, kdy špatný přístup médií poškozuje pověst novinářské profese jako celku. Je mi velice líto, že TV Prima nepřistoupila k tak citlivému tématu opatrněji,“ vyjádřila primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Zavádějící záběr na paní Jarošovou byl pouze ilustrační. TV Prima jej získala při natáčení reportáže, která se týkala zneužití zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, jehož vyřizování má poškozená úřednice v gesci.

„V případě, že se TV Prima rozhodne ve Velkých zprávách omluvu neodvysílat, jsme připraveni jít do soudního sporu,“ sdělil tajemník úřadu Evžen Zámek.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…