Jihlava: Úprava Vrchlického ulice omezí průjezd do nemocnice

31.10.2019 10:44

Stavební stroje budou na Vrchlického ulici přibližně do konce listopadu.

Jihlava: Úprava Vrchlického ulice omezí průjezd do nemocnice
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Statutární město Jihlava nechá opravit frekventovanou ulici Vrchlického. Začne se frézováním vozovky za plného provozu od 28. října, poté se ve čtyřech etapách položí nový protihlukový asfalt. Omezení bude probíhat podle aktuálních etap a dotkne se veškeré dopravy mimo Městskou hromadnou dopravu a integrovaného záchranného systému. Celková oprava bude stát necelých šest milionů korun a zhotovitel stavu dokončí nejpozději do 40 dnů.

„Nejproblematičtější bude etapa č. I a II, kdy v etapě I bude zcela vyloučeno parkoviště před domem zdraví i před hlavním vchodem do nemocnice a v etapě II jen před nemocnicí. Žádáme tedy návštěvníky těchto zařízení, aby využívali zadní parkoviště nemocnice a dále aby využívali nové parkoviště P+R, které  má být v provozu od 1. listopadu,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Laštovička.

K opravě dojde kvůli jejímu špatnému stavu. V části ulice bude navíc položen protihlukový asfalt, a to kvůli stížnostem obyvatel blízkých obytných domů. „Hluková zátěž se navíc paradoxně sníží po odstranění protihlukové stěny u urgentního příjmu nemocnice,“ uvedl Petr Laštovička.

Termíny jednotlivých etap bude statutární město Jihlava zveřejňovat na facebookové stránce ZDE.

Etapy stavby a MHD

Všechny čtyři etapy si vyžádají vždy dvoudenní výluky na linkách B, N, 31 a 41. Výluky se budou týkat zastávek Zátopkova a Zimní, které budou zrušeny bez náhrady. Zastávky Dům Zdraví budou přesunuty do jednosměrných úseků ulice Vrchlického před okružní křižovatku. Místo zastávky S. K. Neumanna lze využít konečnou zastávku Staré Hory.

Veškeré informace o objízdných trasách lze také najít v aplikaci Online mapa MHD na adrese jihlava.cz/mhd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…