Jihlava: Úřad vylepšil své kontrolní mechanismy

21.02.2019 12:01

V návaznosti na nedávné zjištění o úniku peněz magistrát zpřísnil vnitřní procesy.

Jihlava: Úřad vylepšil své kontrolní mechanismy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Vnitřní kontrola Magistrátu města Jihlavy zachytila na začátku nového roku zpronevěru několika set tisíc korun. Na jednom z oddělení úřadu pracovnice řádně evidovala na přepážce vybrané peníze, ale nechávala si je pro sebe. Úřednice ihned po zjištění všechny finance vrátila, magistrát poté zpětně prověřil její pracovní postupy a upravil vnitřních kontrolní procesy.

„Hlavní problémy spočívaly v neprovázání některých procesů na příslušném pracovišti a ekonomickém odboru a také v možnosti zmanipulovat podklady k prováděným kontrolám,“ sdělil vedoucí správního odboru Jan Vystrčil.

K nápravě bylo navrženo celkem šest opatření, které se nyní vkládají do kontrolního systému. „Osoby, které jsou odpovědné za kontrolu, budou mít nově přístup do příslušných modulů v informačním systému radnice a ke všem souvisejícím dokladům. Dále přibude také více namátkových kontrol a čtvrtletní kontroly pokladen budou porovnávat stav hotovosti nejen s pokladním deníkem, ale i s účetním stavem,“ doplnil tajemník jihlavského úřadu Evžen Zámek.

Na uvolněné místo úřad vypsal výběrové řízení na konci ledna. Do doby obsazení pozice úřad zajistil obsluhu na přepážce z vlastních řad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.