Jihlava: V pondělí začíná blokové čištění na sídlištích Březinova a Na Kopci

28.03.2021 14:41

Město žádá obyvatele, aby přeparkovali svá auta, cedule budou v jednotlivých ulicích vždy osm dní dopředu. Kdy se bude v dané ulici uklízet, lze zjistit také z interaktivní mapy.

Jihlava: V pondělí začíná blokové čištění na sídlištích Březinova a Na Kopci
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Blokové čištění ulic města Jihlavy proběhne od 29. března do 31. května. Jako první se uklízecí technika vydá na sídliště Březinova a Na Kopci, Masarykovo náměstí a přilehlé ulice se budou čistit v sobotu 10., v neděli 11. dubna a následně za týden v sobotu 17. dubna. Značky upozorňující na blokové čištění budou v daných ulicích vždy osm dní předem. Kdy se bude v dané ulici uklízet lze zjistit také z interaktivní mapy zde.

„Letos v podstatě čistíme po dvou letech, loni jsme totiž kvůli pandemii čistili jen v omezeném režimu. Proto je potřeba město vyčistit opravdu důkladně, začali jsme předčištěním hlavních tahů, abychom si uvolnili místo pro práci při blokovém čištění. Navíc se letos zvýšila i frekvence svozů těch nejvíce vytížených odpadkových košů a kontejnerových stání,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Městu na konci loňského roku navíc skončila smlouva se soukromou odtahovou firmou. V letošním roce bude odtahy pro město zajišťovat Dopravní podnik města Jihlavy ve spolupráci se Službami města Jihlavy. „Naší snahou je, aby město bylo opravdu čisté. V loňském roce odtahy neprobíhaly a letošní zima navíc byla opravdu náročná, vysypalo se více posypového materiálu, který bude náročný dostat z ulic zase pryč. Znovu proto také prosím občany, aby spolupracovali a opravdu svá auta na výzvu přeparkovali,“ doplnil při tiskové konferenci, kde byl zejména místním médiím představen plán blokového čištění, uvolněný radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Více se o jarním blokovém čištění lze dočíst také v další tiskové zprávě města Jihlavy zde, případně v tiskové zprávě Služeb města Jihlavy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…