Jihlava: Vodní ráj navštívilo v roce 2017 více než 160 tisíc lidí

10.01.2018 16:23

Do Vodního ráje Jihlava, největšího aquaparku na Vysočině, přišlo v loňském roce 163.000 návštěvníků. V krytém areálu, jehož doménou je velký rekreační bazén o rozloze 330 m2, řada vodních atrakcí a wellness zóna se saunou a parní lázní, si zaplavalo 123.500 lidí. Do letního venkovního areálu, který nabízí čtyři bazény s ohřívanou vodou, si zaplatilo vstup 39.500 návštěvníků.

Jihlava: Vodní ráj navštívilo v roce 2017 více než 160 tisíc lidí
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Oproti roku předchozímu se jedná o stejnou návštěvnost. Vysoký počet milovníků vody byl zaznamenán posledních pět kalendářních dní – 4.585, včetně rekordního 29. prosince, během kterého si přišlo zaplavat 1.059 lidí.

Vodní ráj prošel během loňského roku opravami a modernizací. Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, k tomu dodává: “Aquapark má za sebou rekonstrukce v celkové výši 5,6 mil. Kč. Tobogány mají nový nátěr, zmodernizovali jsme ozvučení venkovního areálu, opravou prošla také venkovní skluzavka. V kryté části byla zrekonstruována odpočívárna u sauny a opraveny převlékací boxy. Největší investicí byl venkovní dětský nerezový bazén za 4,6 mil. Kč.”

Jako další novinku Vodního ráje Jihlava lze uvést spuštění e-shopu na webových stránkách, který nabízí online prodej vstupenek a dárkových poukazů. “Během prvních 10 dní provozu nakoupilo v e-shopu přes 50 lidí, což nás mile překvapilo a potvrdilo, že lidé dnes čím dál častěji platí raději přes internet. Těmto prvním nakupujícím jsme jako poděkování věnovali hodinu plavání zdarma,” doplnil Martin Málek.

Vánoce s mývalem

V prosinci byl také vyhlášen již třetí ročník kreativní soutěže pro děti Vánoce s mývalem. Během prosince nosily děti do aquaparku vlastnoručně vyrobené vánoční ozdoby. Během ledna vyberou zaměstnanci Vodního ráje pět nejzajímavějších výtvorů a jejich autory obdarují až deseti rodinnými vstupy zdarma.

Vodní ráj Jihlava je svou kapacitou 2400 míst ve venkovní a 240 míst v kryté části areálu již 15 let největším aquaparkem na Vysočině a jediným aquaparkem na dálnici D1. Sportovně-relaxační areál je otevřen celoročně a kromě několika bazénů a řady vodních atrakcí nabízí i sportovní a wellness služby. Každý rok projde jeho branami v průměru 200 000 návštěvníků. Provozovatelem jsou Služby města Jihlavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…