Jihlava: Výstava prací studentů architektury představuje finální projekty

05.11.2017 18:01

Ve vitrínách obchodního domu Prior na Masarykově náměstí je k vidění výstava Jihlava budoucnosti, která představuje vize Jihlavy z rukou studentů architektury. Studentské návrhy vznikly na základě spolupráce statutárního města Jihlavy, Fakulty architektury ČVUT v Praze a Fakulty architektury VUT v Brně během jara 2017. Diskuse nad návrhy proběhne v úterý 7. listopadu v 16:00 u Prioru.

Jihlava: Výstava prací studentů architektury představuje finální projekty
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Úkolem studentů bylo analyzovat centrum Jihlavy a odkrýt nevyužitý potenciál jihlavských veřejných prostorů a budov. Mezinárodní tým studentů pod vedením architektů Henryho Hansona, Jiřího Klokočky a Petra Hýla navrhoval proměnu Masarykova náměstí, budovy obchodního domu Prior, továrny Modeta s navazující lávkou přes Heulos a parku Jana Masaryka,“ uvedla arch. Tereza Kafková z odboru rozvoje města.

Studenti absolvovali dvě pracovní setkání v Jihlavě, během kterých měli možnost centrum města lépe poznat a konzultovat své návrhy s místními odborníky.

Výstava Jihlava budoucnosti představuje finální projekty studentů. Magistrát zve k jejímu prohlédnutí a neformální diskuzi nad návrhy, která se uskuteční v úterý 7. 11. 2017 v 16:00 hodin.

Projekty je možné si prohlédnout i na webu města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…