Jihlava: Z hřiště v Hruškových dvorech už nebudou sportovcům mizet míče

18.06.2021 16:02

Obyvatelé v jihlavských Hruškových Dvorech mají opravené hřiště pro míčové hry. Největších změn doznalo oplocení. Rekonstruovaná je i hrací plocha celého hřiště a dělníci opravili také opěrnou zeď směrem k silnici.

Jihlava: Z hřiště v Hruškových dvorech už nebudou sportovcům mizet míče
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Ochranné sítě na hřišti v Hruškových Dvorech, které slouží k volejbalu, nohejbalu, malé kopané nebo street basketu, byly už staré a potrhané, a proto nesplňovaly svůj účel. Navíc byly nízké a stávalo se, že míče padaly na sousední pozemky. "Nové sítě jsou ze silnějšího materiálu a měly by tak i víc vydržet," řekl Aleš Zabloudil z majetkového odboru jihlavského magistrátu.

Nový povrch hřiště

Společně s novým oplocením byla opravena také opěrná zeď směrem k příjezdové komunikaci a udělala se i údržba celé plochy hřiště. Při výměně ochranných sítí město počítalo s tím, že se ještě víc poškodí povrch hřiště například od stavební techniky. „Proto jsme ho museli upravit také, aby byl v pořádku na novou sezónu,“ doplnil Zabloudil.

Hřiště pro míčové hry je v současnosti opět k dispozici sportovcům. „Jsme opravdu moc rádi, že je hřiště opravené. Lidé tu plochu hodně využívají,“ řekla předsedkyně osadního výboru v Hruškových dvorech Magda Dědková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…