Jihlava: Z parkoviště pojede do centra města MHD

15.05.2018 12:15

Jihlava ukončila výběrové řízení na vybudování parkoviště P+R (park and ride) na Žižkově ulici, zakázku za 31 milionů korun vyhrála s nejnižší nabídkou společnost PSJ a. s. Projekt, který řeší také frekventovanou křižovatkou s Rantířovskou ulicí by měla začít letos v létě.

Jihlava: Z parkoviště pojede do centra města MHD
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Pro řidiče by mělo parkoviště fungovat jako záchytný bod, odkud se městskou hromadnou dopravou dostanou do centra města. Součástí jsou tedy také dvě zastávky, jedna bude na rohu Ústředního hřbitova Jihlava a druhá na protější straně komunikace,“ přiblížil náměstek pro oblast dopravy a investic Vratislav Výborný.

Stavba bude probíhat ve dvou etapách. V té první, která má být dokončena do 30. listopadu, firma vybuduje parkoviště, příjezdovou cestu, chodníky, veřejné osvětlení a zastávky MHD.

V druhé etapě dojede na roky očekávanou úpravu křižovatky s termínem dokončení 30. dubna příštího roku. Křižovatka bude světelně řízená, vzniknou nové přechody pro chodce. „Součástí křižovatky bude také nový odbočovací pruh, který zajistí její vyšší prostupnost směrem do města,“ doplnil náměstek primátora pro úsek územního plánu města Radek Popelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…