Jihlava: Žáci z Puklic budou jezdit do školy do Jihlavy

30.08.2020 18:01

Hostit děti z obce, kde probíhá rekonstrukce školy, bude ZŠ Jungmannova Jihlava. Ta pro své žáky taky nachystala nové metody výuky.

Jihlava: Žáci z Puklic budou jezdit do školy do Jihlavy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Základní škola Jihlava, Jungmannova 6 v novém školním roce otevírá třídy základní školy, z nichž v první třídě bude probíhat výuka v matematice s využíváním metody Hejného, vzděláváním se budou prolínat i prvky Montessori pedagogiky a projektové vyučování. Škola otevírá také přípravnou třídu.

Od září se v budově školy budou vzdělávat i žáci 1. stupně ZŠ Puklice, která od července provádí celkovou rekonstrukci školy. ZŠ Puklice si od jihlavské základní školy v ulici Jungmannova pronajala v samostatném křídle budovy jedno podlaží, kde mají k dispozici pět kmenových tříd pro cca 80 žáků, izolační místnost, kabinet pro svoje pedagogy, místnost pro šatny a sociální zařízení.

Žáci obou škol se nebudou ve škole potkávat. Každá škola má svůj samostatný vchod. Jedna z ulice Jungmannova a druhá z ulice Máchova. Totéž se týká i schodiště. ZŠ Puklice má zajištěn i svozový autobus do školy i ze školy.

Obě školy přizpůsobily sestavení rozvrhu vyučovacích hodin tak, aby se žáci i zaměstnanci jednotlivých škol nepotkávali v jídelně. Každá škola si výdej stravy zajišťuje pro své strávníky dle rozpisu za důkladné dezinfekce a dodržování zvýšených bezpečnostních a hygienických opatření.

Aby se tyto dvě vzdělávací instituce nerušily vzájemně, bude výuka pro žáky probíhat bez zvonění. Začátek a konec vyučovací hodiny bude hlídat pedagog ve třídě. ZŠ Jungmannova si proto vybavila každou třídu budíkem. Předpokládané období soužití obou škol pod jednou střechou je do konce listopadu 2020.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…