Jihlava: Zapojte se s námi do plošné deratizace

25.03.2023 18:31 | Tisková zpráva

V dubnu opět proběhne plošná deratizace města, která je nejvíce účinná, pokud se do ní zapojí co nejvíce majitelů a provozovatelů všech nemovitostí a ploch na území města.

Jihlava: Zapojte se s námi do plošné deratizace
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Účinnosti deratizace pomůže utěsnění nežádoucích otvorů, dveří a oken. Současně je třeba trvale znemožnit přístup hlodavcům k potravinám a udržovat pořádek. Město také prosí o informování – pokud zjistíte výskyt potkaních nor na veřejném prostranství, nahlaste na číslo +420 565 592 603 nebo e-mail Katerina.Kadlecova@Jihlava-city.cz.

„Deratizéři se zaměří na objekty města, kanalizační sítě, školská zařízení, topenářskou síť, výrobny, obchody, firmy, prodejny, stravovací provozy, obytné domy i volná prostranství. Vše proběhne v koordinaci s ostatními deratizačními firmami a ve spolupráci se soukromými subjekty,“ uvedla koordinátorka plošné deratizace Kateřina Kadlecová z oddělení správy realit majetkového odboru magistrátu města.

Plošnou deratizace pro město provede zlínská firma Deratex s. r. o., deratizaci kanalizace provedou Služby města Jihlavy. Upozorňujeme, že pokud by byl v jakémkoli objektu zjištěn zvýšený výskyt hlodavců a nebyla zde provedena speciální ochranná deratizace, vystavujete se postihu dle zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví. Kontrolu dodržování tohoto zákona vykonává Krajská hygienická stanice Jihlava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…