Jihlava: Změna provozovatele vodu z kohoutků nezastaví

19.02.2019 18:14

Na magistrát města se obracejí lidé s obavou, že jim přestane téci voda.

Jihlava: Změna provozovatele vodu z kohoutků nezastaví
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na začátku letošního roku se městská společnost Jihlavské vodovody a kanalizace, a. s. (dále JVAK) stala provozovatelem části vodárenské infrastruktury. Stalo se tak na návrh města rozhodnutím Krajského úřadu Kraje Vysočina a Ministerstva zemědělství. Obstrukce bývalého provozovatele, společnosti Vodárenská akciová společnost, a. s. (dále VAS) však dál pokračují.

„VAS uvedla na faktury pro tyto lidi datum splatnosti ke konci ledna, posledním dnem zdanitelného plnění je ale poslední prosinec minulého roku. Jedná se o zřejmou chybu a jediný, kdo na ni doplatí, jsou zmatení obyvatelé,“ uvedl náměstek pro oblast správy realit Petr Laštovička.

Do domovních schránek částí s novým provozovatelem proto přijde během března vysvětlující dopis. V něm se uvádí, že jejich vodohospodářskou infrastrukturu provozuje opravdu společnost JVAK a zaplacené zálohy jim VAS navrátí.

Pracovníci společnosti JVAK nyní s obyvateli dotčených míst uzavírají nové smlouvy, obstrukce však pokračují. „Bohužel nám VAS nepředala původní smlouvy, proto musíme jejich návrhy z dostupných podkladů znovu připravit,“ uvedl ředitel společnosti JVAK Jiří Benáček.

Městská společnost se však i přes spory snaží obyvatelům vycházet vstříc. Pro další informace nebo kvůli podepsání nové smlouvy mohou kontaktovat zástupce společnosti na telefonním čísle 565 597 508 v pracovní době společnosti JVAK nebo zašlete e-mail na adresu info@jvak.cz.

Provozní doba JVAK (kontaktní místo Komenského 1, Jihlava):

Po a St                        8:00 – 11:30, 12:30 – 16:00 hod,
Út, Čt a Pá                   8:00 – 11:30, 12:30 - 14:00 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…