Jihlava prodloužila memorandum o vzájemné spolupráci s Krajem Vysočina

16.08.2020 11:49

Město se znovu zavázalo podporovat aktivity Horáckého divadla Jihlava, zatímco Kraj Vysočina bude pokračovat v podpoře zoologické zahrady. Memorandum bylo uzavřeno poprvé v roce 2015, nyní je prodlouženo do roku 2025.

Jihlava prodloužila memorandum o vzájemné spolupráci s Krajem Vysočina
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Statutární město Jihlava prodloužilo memorandum z roku 2015 o vzájemné spolupráci s Krajem Vysočina. V memorandu vyjádřily obě strany vůli prohlubovat vzájemný vztah a deklarovaly, že jsou si vědomy významu, který představuje profesionální divadelnictví a oblast přírodního bohatství pro formování hodnot v soudobé společnosti.

„Kraj Vysočina se zavázal přispívat k rozvoji činnosti Zoologické zahrady Jihlava, jako jediné instituci svého druhu na jeho území. Oplátkou za to se město zavázalo šířit divadelní kulturu mezi Jihlavany a posílit Horácké divadlo Jihlava jako svébytné kulturní centrum ve městě,“ doplnila primátorka města Jihlavy Karolína Koubová.

„Vzájemná podpora se velice pozitivně odráží v urychlení plánovaných investic obou organizací. Je zároveň pozitivním signálem i směrem k návštěvníkům, pro které ve výsledku představují zvýšení jejich komfortu,“ doplnila Jana Fischerová, náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Memorandum bylo prodlouženo o pět let, tedy do roku 2025. Na základě memoranda kraj již podpořil v zoologické zahradě například stavbu voliér pro dravé ptáky a sovy, pořízení cykloboxů nebo nových ubikací pro kriticky ohrožený živočišný druh. Město se na oplátku v Horáckém divadle Jihlava podílelo na pořízení technického dovybavení multifunkční zkušebny, instalaci scénického nasvícení a výrobě prezentačních informačních stolů nebo na rekonstrukci zvukové aparatury na velké scéně.

„Na rok 2020 byl původně divadlem navržen k podpoře Nultý ročník přehlídky divadelního dokumentu. Ta se měla uskutečnit v březnu 2020, vzhledem k vyhlášeným opatřením, ji ale nebylo možné realizovat. Proto HDJ znovu požádalo o poskytnutí dotace na pořízení zvukových portů a propagaci, kterou zastupitelstvo schválilo,“ doplnila primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…