Jihlava prodlužuje výběrové řízení na městského architekta

28.10.2019 17:12

Magistrát města Jihlavy vyhlásil na začátku září výběrové řízení na pozici vedoucího útvaru městského architekta. Jedním z předpokladů je vysokoškolské vzdělání v oboru architektury. Vedoucí útvaru bude garantem kvality veřejného prostoru v Jihlavě, a to s ohledem na estetiku a celkovou užitnost projektů.

Jihlava prodlužuje výběrové řízení na městského architekta
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Útvar městského architekta je zejména poradním orgánem ve všech územních rozhodnutích. Má podíl na tvorbě městského interiéru, koncepce dopravy i územních studií, zároveň se podílí na ochraně krajiny a městské zeleně. Potřebujeme zkrátka architekta, který přinese nový pohled na rozvoj našeho města a dovede přinést inovativní nápady s ohledem na estetiku veřejného prostoru i ochranu životního prostředí,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast územního plánování Vít Zeman.

V Jihlavě se v současné době připravuje několik velkých architektonických projektů. Nejvýznamnějším z nich je revitalizace Masarykova náměstí. Město v současné době jedná s výhercem architektonické soutěže o návrh revitalizace náměstí, architektonickou kanceláří MCA atelier, s. r. o.

„Předmětem jednání je úprava zadání architektonické studie podle představ města, což by byl jeden z hlavních úkolů pro nového vedoucího útvaru městského architekta,“ doplnil náměstek.

Dále se v Jihlavě připravuje například výstavba nové multifunkční haly v centru města nebo revitalizace okolí základní školy E. Rošického podle programu Město přátelské k dětem.

Písemné přihlášky na pozici vedoucí útvaru městského architekta Magistrátu města Jihlavy lze posílat do 29. listopadu 2019. Více informací naleznete na webu města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…