Jihlava vychází vstříc okolním obcím, založila informační portál

26.10.2021 17:39 | Tisková zpráva

Pod adresou jihlava.cz/informacni-portal jsou v přehledné formě zveřejněny důležité informace pro komunikaci s magistrátem a zařizování agendy veřejné správy. Využít jich mohou zejména starostové a zaměstnanci okolních obcí.

Jihlava vychází vstříc okolním obcím, založila informační portál
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Nový informační portál nabízí nejen pro starosty, ale například také pro ředitele škol či členy osadních výborů přehledné informace ohledně komunikace s magistrátem a další náležitosti jak vyřídit agendu spojenou s veřejnou správou. Kromě informací o zařizování voleb na portálu lze najít například návod jak sestavit rozpočet či jaké možnosti spolupráce město nabízí při řešení složitých situacích týkajících se sociální oblasti, odpadů, dopravy nebo spolufinancování investic.

„Se založením tohoto portálu se Jihlava stává krajským městem, které přehledně komunikuje a vychází vstříc ostatním obcím. Využívejte Informačního portálu pro obce, prohlédněte si, co všechno portál nabízí. Třeba bude nejen dobrou spojnicí ve vzájemné komunikaci, ale také inspirací pro další rozvoj obce,“ uvádí v úvodním dopise starostům okolních obcí primátorka města Jihlavy Karolína Koubová.

„V malých obcích se starosty stávají místní obyvatelé, kteří s agendou veřejné správy nemají takové zkušenosti a zejména v začátcích jejich funkčního období mohou mít problémy se orientovat v různých oblastech veřejné správy. Informační portál pro obce jim bude nonstop po celý týden k ruce, bez omezení v podobě úředních hodin magistrátu,“ uvedl tajemník jihlavského magistrátu Evžen Zámek.

Anketa

Myslíte, že Parlament nakonec Zemana zbaví pravomocí? Jde o předpověď, ne přání.

5%
92%
hlasovalo: 11213 lidí

Důležitou součástí je také tzv. ITI, tedy Integrované teritoriální investice, pomocí kterých může město podpořit velké projekty i v menších obcích. Kromě informací k investicím jsou zde také sekce týkající se školství, občansko-správní agendy, dopravy či odpadů. Třešničkou na dortu je odkaz na zajímavé kulturní či sportovní akce a turistické cíle našeho regionu.

Nápad na vytvoření informačního portálu pro obce vzešel od jedné z úřednic magistrátu města. „Pracovnice často vyřizovala stále stejné dotazy, ohledně nichž byly informace na webu města již zveřejněny. Většina obsahu tohoto webu tedy již na stránkách města je, avšak bylo těžké informace dohledat. Portál pro obce odkazuje na tyto informace intuitivně, přehledně a vše je na jednom místě,“ doplnil tajemník.

Informační portál pro obce se bude i nadále průběžně vyvíjet. V následující fázi se například počítá s přidáním kontaktů na zodpovědné osoby u jednotlivých sekcí. Magistrát města bude vděčný také za zpětnou vazbu a případné další návrhy na zlepšení, které lze zasílat na kontakty v jednotlivých sekcích nebo přímo tajemníkovi magistrátu na evzen.zamek@jihlava-city.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…