Jindřichův Hradec: Příští sobotu se bude zpívat nad Nežárkou

10.07.2022 8:38 | Tisková zpráva

Již čtrnáctým rokem se letos koná Zpívání nad Nežárkou, festival dobré, nejen folkové, muziky. V lidském životě je tento věk spojený se spoustou změn. Zdá se, že i v životě festivalu to může být podobné.

Jindřichův Hradec: Příští sobotu se bude zpívat nad Nežárkou
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Tou zásadní změnou je místo. Letos se potkáme v sobotu 16. července v Jindřichově Hradci v parku pod gymnáziem. Otevřený prostor parku blízko u řeky, tedy doslova „nad Nežárkou“, nedaleko dětského hřiště, jistě příjemně doplní atmosféru celé akce. Chybět nebude ani občerstvení. Pokud by počasí nepřálo, přesunou se koncerty do KD Střelnice na Masarykově náměstí.

Těšit se můžeme na kapelu MANDALA ze Slaného a okolí. Původní duo z roku 2017, které se postupně rozšířilo na čtveřici hrající autorskou tvorbu, za kterou stojí především frontman kapely Dan Bednář. O rok mladší pražsko-brandýská kapela NAČAREJ se pohybuje na pomezí etno-folku, folkloru až country-rocku. Uvidíme, čím nás překvapí. Stálicí folkových pódií je kapela LÁŽO PLÁŽO. Jak název napovídá, čeká nás pohodová, velmi příjemná muzika, která vás pohltí. A nenechte si ujít jejich kapelní auto!

Úžasná zmačkaná žena je SAŠA NIKLÍČKOVÁ. Dáma s akordeonem zpívá vtipně i dojemně nejen o ženských trampotách lidského bytí na vlnách folku s kapkou šansonu. Domácí X-TET, který stojí za vznikem Zpívání nad Nežárkou, je původně vokální seskupení, které tu a tam podpoří své vícehlasé úpravy nástrojovým doprovodem. Legendou české country je kapela ZELENÁČI, která za své působení od roku 1974 jistě ovlivnila mnoho country a bluegrassových muzikantů. Uslyšíme průřez jejich tvorbou včetně nejznámějších hitů.

Půvabnou ozdobou, tečkou na závěr, bude letos LENKA SLABÁ & TRIOLLA. Jistě si vzpomenete na její působení se Žalmanem, Nezmary nebo Spirituál kvintetem. Celým festivalem nás provede zkušený moderátor folkových festivalů, rozhlasový redaktor Zdeněk „Švára“ Schwager, který se letos představí i jako basák, a zvuku bude kralovat Pavel Jindrák.

Vstupenky jsou k dostání v pokladně KD Střelnice, na webu ZDE a na místě před konáním koncertu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…