Jindřichův Hradec: První etapa rekonstrukce Václavské ulice startuje v březnu

12.02.2017 10:34

Od 1. března 2017 bude zahájena 1. etapa rekonstrukce Václavské ulice v úseku od křižovatky s ulicí Vídeňskou za křižovatku s ulicí Mlýnskou. Tento úsek ulice bude po dobu rekonstrukce zcela uzavřen.

Jindřichův Hradec: První etapa rekonstrukce Václavské ulice startuje v březnu
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

V rámci rekonstrukce bude provedena výměna vodovodu a splaškové kanalizace včetně přípojek jednotlivých nemovitostí, doplněna bude nová dešťová kanalizace. Vzhledem k upravenému dopravnímu řešení bude provedena i úprava světelného signalizačního zařízení. Stávající přechod pro chodce přes Václavskou ulici u křižovatky s Vídeňskou bude zrušen a nově umístěn u křižovatky s ulicí Mlýnskou.

V průběhu prací dojde i k zásahu do ulice Vídeňské, kde budou napojeny inženýrské sítě. Do ulice Mlýnské bude uložena dešťová kanalizace, která bude odvádět dešťové vody z horní části Václavské ulice přímo do tzv. zájezku (bezpečnostní přeliv z Vajgaru). Povrch vozovky bude opět živičný, povrchy chodníků z žulové mozaiky a betonové dlažby. Rozsah rekonstrukce je patrný v situaci z projektové dokumentace.

Úplná uzavírka uvedené části Václavské ulice si vyžádá změnu jízdních řádů MHD a rovněž změnu trasy některých linek veřejné linkové dopravy, projíždějících Mlýnskou ulicí. Předpoklad zprovoznění ulice po rekonstrukci je na počátku měsíce června 2017. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…