Jindřichův Hradec: Rozpočet na příští rok bude schodkový. Nejvíc peněz půjde do modernizace čističky

21.12.2022 7:34 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo města schválilo na svém jednání ve středu 14. prosince rozpočet na rok 2023. Rozpočet je koncipován jako schodkový. Schodek rozpočtu příjmů a výdajů je celkem 388 798 000 Kč.

Jindřichův Hradec: Rozpočet na příští rok bude schodkový. Nejvíc peněz půjde do modernizace čističky
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Navrhovaný schodek rozpočtu bude financován z výsledku rozpočtového hospodaření minulých let. Město má naspořeno přes 600 mil. Kč. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
Příjmy pro příští rok budou podle předpokladu 665.380.350 Kč a výdaje 1.054.178.350 Kč. Část nákladů na plánované investiční akce ale pokryjí dotace a výsledek hospodaření města na konci roku 2023 tak bude pravděpodobně vyrovnaný.

„Investice jsou plánované v celkové výši 471.110.000 Kč. Největší výdajem bude intenzifikace čističky odpadních vod, která jen příští rok bude stát zhruba 300 mil. Kč. Další peníze půjdou do oprav místních komunikací (22 mil. Kč) a oprav chodníků nebo parkovišť (43 mil. Kč). Pokračovat se bude také s revitalizacemi rybníků (13 mil. Kč) nebo opravou sportovišť (8 mil. Kč). S částkou 5,5 mil. Kč je také počítáno na opravu rozhledny na Rýdově kopci. Na přípravu lokalit na bydlení a opravy městských domů určených k bydlení je vyčleněno 18 mil. Kč. Pokračovat bude také obnova veřejného osvětlení, oprava budov škol nebo zpracování studií na revitalizaci sídliště Vajgar a Hvězdárna,“ vysvětlil starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár.

Podrobně se na rozpočet města Jindřichův Hradec na rok 2023 můžete podívat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …