Jindřichův Hradec: Stavba kruhového objezdu u Hvězdárny začne na konci srpna a uzavře Václavskou ulici

29.08.2021 13:49

Od 31. srpna do 10. prosince nebude možné vyjet ani vjet do Václavské ulice ze silnice první třídy u Penny marketu na sídlišti Hvězdárna.

Jindřichův Hradec: Stavba kruhového objezdu u Hvězdárny začne na konci srpna a uzavře Václavskou ulici
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Začne totiž stavba kruhového objezdu na místě této křižovatky. Provoz po obchvatu bude zachován v obou směrech, průjezd ale bude sveden na pomocnou komunikaci a střídavě tu bude auta řídit semafor.

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí

Objízdná trasa vede ze sídliště Hvězdárna ulicí Václavská, 28. října, Zborovská a z Vídeňské ulice poté buď směr na Třeboň nebo na Kunžak. Zastávky MHD zůstávají beze změny, stejně jako jízdní řády. Do konce září ale musí řidiči a cestující MHD počítat s pokračující uzavírkou části Václavské ulice, kde v tuto chvíli stavební firma dokončuje kompletní opravu ulice a hotovo by mělo být 30. září.

Linky veřejné linkové dopravy jedoucí ve směru z Jindřichova Hradce na Třeboň a zpět pojedou po objízdné trase silnice I/34 – Vídeňská a zpět. Zastávka Jindřichův Hradec, U Václava bude od začátku této uzavírky přemístěna na zastávku Jindřichův Hradec, nemocnice hlavní brána. Školní spoje zabezpečující zastávku Jindřichův Hradec, sídl. Hvězdárna budou i nadále zajišťovat obsluhu zastávky po trase silnice I/34 – Vídeňská – Zborovská - 28.října. Podrobně je objížďka včetně dopravního značení popsána na úřední desce.

Kruhový objezd staví soukromý investor, společnost DE LINEA s.r.o., která má v plánu u kruhového objezdu příští rok začít stavět nákupní centrum. Stavbu kruhového objezdu povoloval krajský úřad, protože silnice 1/34 je ve vlastnictví Jihočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…