Jindřichův Hradec: V Mertových sadech byla odstřelena nakažená liška

18.03.2019 7:34

Z důvodu bezprostředního ohrožení zdraví osob (liška nakažená prašivinou s podezřením na další na člověka přenosné choroby) v intravilánu města Jindřichův Hradec, v místě s velkou frekvencí pohybu obyvatel – Mertovy sady, bylo oprávněnými úředními osobami z Odboru životního prostředí Městského úřadu Jindřichův Hradec v řízení na místě ústně vyhlášeno rozhodnutí o povolení lovu na nehonebních pozemcích (v souladu se zákonem o myslivosti a se souhlasem vlastníka pozemku).

Jindřichův Hradec: V Mertových sadech byla odstřelena nakažená liška
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Toto rozhodnutí bylo okamžitě pravomocné a vykonavatelné. Předmětným lovem byl pověřen držitel zbrojního průkazu a loveckého lístku pan Josef Elmer, který se na místo mohl dostavit okamžitě, což bylo z důvodu zajištění bezpečnosti osob bezpodmínečně nutné. Následně byl odstřel nakažené lišky realizován v souladu s platnými bezpečnostními předpisy. Kadáver byl úředními veterinárními lékaři z KVS SVS v Jindřichově Hradci odvezen na veterinární vyšetření do Jihlavy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…