Jindřichův Hradec: Ve městě začal platit Tržní řád

03.01.2012 7:32

Od 1. ledna 2012 začal platit na celém území města Jindřichův Hradec tržní řád.

Jindřichův Hradec: Ve městě začal platit Tržní řád
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Toto nařízení stanovuje podmínky pro prodej zboží včetně nabídky a poskytování služeb mimo provozovnu, a to na tržních místech, jednotlivých prodejních místech, předsunutých prodejních místech a restauračních předzahrádkách – nevztahuje se tedy na prodej v „kamenných“ provozovnách. Tržní řád dále mimo jiné stanovuje, kde všude lze na území města prodávat zboží a poskytovat služby mimo provozovnu a jaký sortiment lze přitom prodávat. V tržním řádu jsou rovněž obsažena i jistá omezení, jako je zákaz pochůzkového a podomního prodeje.

Přílohou tržního řádu je seznam tržních míst, předsunutých prodejních míst, předzahrádek a trhů, který nelze považovat za uzavřený. V tuto chvíli seznam upravuje osm tržních míst, dvě předsunutá prodejní místa a 28 předzahrádek. Změny nebo rozšíření těchto míst jsou možné, avšak pouze z rozhodnutí rady města s tím, že všichni noví žadatelé, co nejsou uvedeni v této příloze, musí svůj požadavek předložit do konce února kalendářního roku. U všech bude probíhat klasické správní řízení. Provozovatelem tržních míst a trhů bude společnost MIHOS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jh.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…