Jindřichův Hradec: Vydejte se s námi za hudebními poklady

25.07.2021 9:45

Kulturní dům Střelnice zve na komentované procházky, nazvané Za hudebními poklady Jindřichova Hradce. Procházky se uskuteční 26., 27. a 29. července, vždy od 16 a 18 hodin.

Jindřichův Hradec: Vydejte se s námi za hudebními poklady
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Procházky jsou zaměřeny na setkání s hudební tradicí našeho města a navazují na loňské úspěšné komentované prohlídky. Bude možné si prohlédnout zajímavá místa spjatá s hudbou a připomenout si osobnosti, které ovlivnily hudební historii nejen Jindřichova Hradce. Během prohlídek zazní i hudební ukázky typické pro jednotlivá historická období.

Návštěvníci si vychutnají zajímavou akustiku v unikátním hudebním pavilonu Rondelu, ale navštíví i speciální místnost pro hudebníky ve sklepním prostoru. Zajímavá bude jistě i hudební ukázka u umělé jeskyně, nazvané grota, v zámecké zahradě. Společně se bude vzpomínat i na hudebníky, kteří Jindřichův Hradec rozeznívali během staletí. Budou slyšet i tóny městského trubače, který opět po několika dlouhých letech oživí svojí hudbou městskou věž. Během prohlídky lze vystoupat i na kůr hlavního kostela a poodhalit tajemství varhan. Střípky zajímavostí ze života slavných hudebníků budou prozrazeny v kapli sv. Maří Magdaleny.

Provádět návštěvníky se chystá sehraný tým certifikovaných průvodců – Věra Kubátová a Martin Musil. Hudebně prohlídky doprovodí kolektiv mladých a pokročilých hudebníků, kteří budou prezentovat stále živou hudbu našich jindřichohradeckých nezapomenutelných hudebních osobností.

Začátek procházek je na III. nádvoří jindřichohradeckého hradu a zámku.

Vstupné je 70 Kč a vstupenky jsou k dispozici v pokladně kulturního domu Střelnice a on-line ZDE.

Organizátoři děkují za poskytnutí prostor a podporu Státnímu hradu a zámku v Jindřichově Hradci, Městu Jindřichův Hradec, Muzeu Jindřichohradecka a Proboštství Jindřichův Hradec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…