Jindřichův Hradec: Začala oprava hradební zdi na Parkánech

27.03.2021 19:03

V týdnu začala oprava hradební zdi na parkovišti Parkány. Část bývalých hradeb se zřítila 3. února. Opravu provádí firma Staviservis.

Jindřichův Hradec: Začala oprava hradební zdi na Parkánech
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Nejprve museli dělníci demontovat krycí stříšku a rozebrat kamenný oblouk, který nad zřícenou částí zůstal. Oprava zdi by měla být hotová nejpozději do 18. června. Na sousedním parkovišti Jitřenka bude možné parkovat zdarma až do ukončení rekonstrukce.

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí

V průběhu měsíce února 2021 došlo k neočekávanému zřízení zdi v lokalitě "Na Parkánech". Vedení města se rozhodlo opravu řešit v havarijním režimu, tedy bez nutnosti výběrového řízení. Na základě toho, že v roce 2016 již část hradební zdi pro město opravovala místní stavební firma Staviservis spol. s.r.o., schválila rada města zadání veřejné zakázky této společnosti za 1, 4 mil. Kč včetně DPH. V rozpočtu je počítáno s částkou 1 mil Kč. Zbylé peníze budou přesunuty z akce rekonstrukce Kostelní ulice, kde došlo k úspoře finančních prostředků oproti předpokladu. V souvislosti s opravou hradební zdi byla podána žádost o dotaci z Programu Regenerace Městské památkové rezervace J. Hradec 2021 s tím, že je možné získat dotaci ve výši 420 tis. Kč. Stavbu si firma převzala 18. března a hotovo by mělo být do 18. června 2021. „Jmenovaná firma bude provádět práce jak na části patřící městu Jindřichův Hradec, tak na části patřící Jihočeskému kraji – Muzeu Jindřichohradecka, kdy město bude koordinovat probíhající stavební práce,“ doplnil místostarosta Jindřichova Hradce Miroslav Kadeřábek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…