Jindřichův Hradec získal Zlatý erb za živé přenosy ze zastupitelstva

09.09.2020 18:55

V pondělí 7. září převzal starosta města Jindřichův Hradec Ing. Jan Mlčák, MBA na Krajském úřadě Jihočeského kraje Zlatý erb za 2. místo v kategorii elektronické služby.

Jindřichův Hradec získal Zlatý erb za živé přenosy ze zastupitelstva
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Porota 22. ročníku krajského kola soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí ocenila živá vysílání ze zasedání zastupitelstva. S živými přenosy začalo město loni na jaře. Kdokoli tak může na YouTube kanále města sledovat všechna zasedání zastupitelstva přímo ze svého počítače nebo mobilního telefonu. Každý přenos sledují desítky lidí, další si pak zasedání pouští ze záznamu. Rekordní sledovanost mělo 18. zasedání zastupitelstva, na kterém došlo k odvolání bývalého vedení města a volbě nového. Tento záznam má přes dva tisíce zhlédnutí.

Slavnostní předávání bylo ovlivněno opatřeními kvůli šíření nemoci Covid19, které v pondělí 7. září zavedl Krajský úřad Jihočeského kraje jako reakci na výskyt nemoci u člena rady kraje. Ceremoniálu se tak neúčastnili radní, všichni přítomní měli roušky, dodržovaly se rozestupy, používala dezinfekce a pořadatelé upustili od podávání rukou.

Za Jindřichův Hradec ocenění převzal starosta města Ing. Jan Mlčák, MBA, webmaster Bc. Štěpán Mach a tisková mluvčí Mgr. Eliška Čermáková.

V Jihočeském kraji soutěžilo 20 projektů. Nejvíce, konkrétně dvanáct, jich bylo přihlášeno v kategorii obec. „Nejzajímavější na jihočeském Zlatém erbu je skutečnost, že jste tady měli přihlášeno velké množství obcí. Celkem devatenáct, což je nejvíc v celé republice,“ chválil si ředitel soutěže Tomáš Holenda 

Soutěže se opět účastnilo všech 14 krajů České republiky. Vítězové celostátního kola budou vyhlášeni na konferenci ISSS dne 18. 10. 2020 v Hradci Králové. Za jižní Čechy postupují město Tábor, obec Loučovice a město Dačice s jejich elektronickou službou. Největší radost mají jistě Dačice, které si odnášejí hned tři erby.

Výsledky krajského kola Jihočeského kraje Zlatý erb 2020 (pořadí):

Města:

Tábor (ZDE)
Trhové Sviny (ZDE)  
Dačice (ZDE)    

Obce:
Loučovice (ZDE)
Stádlec (ZDE)
Pištín (ZDE)

Elektronické služby:
Dačice - Zjednodušená vere stránek nejen pro seniory ZDE
Jindřichův Hradec - Živá vysílání zasedání zastupitelstva ZDE
Dačice - Online objednávky na odbor dopravy a odbor vnitřních věcí ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…