Již žádná psí hovínka! žádá také Cheb

30.08.2011 11:59

Kulturnost je v i dodržování hygienických a estetických pravidel. Města ČR mívají potíže, naše nevyjímaje.

Již žádná psí hovínka! žádá také Cheb
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Přístup pejskařů ke svému okolí se obecně lepší, nadále jsou ale i v Chebu jedinci, kteří si s hromádkami po svém čtyřnohém miláčkovi hlavu nelámou. Úklid zabezpečují technické služby Chetes, kde množství sebraného ´materiálu´ po městě odhadují na 50 až 100 kilogramů za měsíc.

Ohleduplní majitelé psů mají při procházkách po ruce pytlíky, díky kterým lze s exkrementy zamířit tam, kam patří (speciálních odpadkových košů na psí exkrementy je dnes po Chebu celkem 61, Chetes do nich doplňuje pytlíky třikrát v týdnu). Nepořádné pejskaře lze na místě upomínat či pokutovat za porušení vyhlášky města k zabezpečení pořádku na veřejných prostranstvích. Odbor životního prostředí od nového roku řešil 18 takových podnětů, Městská policie (MP) Cheb pak zatím 6. „Ono je to trošku komplikované, protože spatří-li pejskař strážníka, tak zpravidla po svém miláčkovi uklidí," komentuje ředitel MP Jiří Šmolík.

Radnice požaduje ve spolupráci s MP důsledné dodržování vyhlášky na celém území městské památkové rezervace, na chodnících po městě a v prostoru dětských hřišť. Za znečišťování veřejného prostranství lze majitele psa na místě pokutovat do 1000 korun, ve správním řízení až do 5000 korun.

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…