Karlovy Vary: Aplikace MojeDPKV umí platbu na jeden klik

02.09.2020 19:59

Máte rádi jednoduchá řešení a rychlé platby? Od 1. srpna nemusíte mít k platbám v naší aplikaci staženou digitální peněženku MasterPass, ani už při každém nákupu zdlouhavě hledat a opisovat údaje ze své platební karty. Platba může proběhnout doslova na jedno kliknutí. Jak to funguje?

Karlovy Vary: Aplikace MojeDPKV umí platbu na jeden klik
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Při první platbě kartou uvidíte výchozí okno platební brány s možností svou kartu zapamatovat pro veškeré následné platby. Abyste mohli při své následné platbě zaplatit svou zapamatovanou kartou, je potřeba označit "Zapamatovat kartu”. Každá další platba pak obnáší jen jeden klik za parkovné, jízdenky či vjezd do lázeňského území.

„Věřím, že toto usnadnění platby všichni uživatelé aplikace přivítají s velikou radostí. Současně pro ty, kteří naši mobilní aplikaci ještě nepoužívají, to bude dostatečný impuls k její instalaci“, uvedlTomáš Trtek, první náměstek primátorky města Karlovy Vary.

„Mobilní aplikace MojeDPKV měla svůj vývoj a nyní se již blížíme do finále. Na podzim bychom rádi představili možnost zakoupení dlouhodobého časového jízdného právě prostřednictvím naší mobilní aplikace“, sdělil Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva.

Placení prostřednictvím mobilní aplikace mohou využívat v Karlových Varech nejen cestující hromadnou dopravou. V aplikaci Moje DPKV je možné vedle nákupu jízdenky možné také zaplatit parkování na parkovacích automatech ve městě anebo si zakoupit povolení k vjezdu do lázeňského území. Nedílnou součástí mobilní aplikace MojeDPKV je i dopravní portál, tedy kompletní přehled dopravních informací na jednom místě (zobrazení aktuální polohy všech městských autobusů, sledování virtuální inteligentní zastávky s časy odjezdů jednotlivých linek, zpoždění na lince, nehodu atd. jak u MHD, tak i u meziměstské dopravy, k vidění jsou trasy jednotlivých denních, nočních a zvláštních linek MHD, stejně tak i meziměstské linky. Dále je možno sledovat stav dopravy, tedy hustotu provozu na jednotlivých silnicích v Karlových Varech. Nechybí ani přehled dopravních událostí - aktuální uzavírky, nehody, dopravní omezení atd. Vyznačená lázeňská oblast graficky znázorňuje, kam je zapotřebí povolení k vjezdu, které je možno uhradit i prostřednictvím mobilní aplikace Moje DPKV. V neposlední řadě je zde přehled všech parkovacích míst ve městě, tedy stání na parkovacích automatech či parkovištích, která jsou pod správou DPKV, včetně provozní doby, tarifu, kontaktních údajů a volných kapacit.

Mobilní aplikaci je možno instalovat na operační systém Android či IOS a je k dispozici ke stažení v obchodech příslušných operačních systému, tedy Google play či Appstore.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…