Karlovy Vary: Garáže v Jabloňové opět pod dohledem

15.11.2018 10:01

Lokalita skupinových garáží v Jabloňové ulici působila dlouhodobě problém. V rozpadajících se blocích garáží se stahovali bezdomovci a především se tam nekontrolovatelně hromadil odpad. Tomu mají zabránit nové fotopasti.

Karlovy Vary: Garáže v Jabloňové opět pod dohledem
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Město v uplynulých letech mnohé garáže získalo od majitelů po skončení nájmu pozemků zpět, a pokud se podařilo takto získat celý blok, tento blok demolovalo. Přesto několik garáží stále zůstává, protože jejich majitelé koupili kdysi i pozemek pod nimi. Po zdemolování garážových bloků se celé území vyčistilo a nějakou dobu zde byl poměrně klid.

V říjnu ale město zjistilo, že někteří původci odpadu – ať už komunálního, nebo stavebního – opět začali považovat místo za skládku. Pracovníci veřejně prospěšných prací za pomoci nakladače zapůjčeného od městské Správy lázeňských parků vyčistili lokalitu od 100 tun odpadu, který se tam nahromadil během léta. Samozřejmě, lokalitu pravidelně sleduje například městská policie, a pokud někoho přistihne při vyhazování odpadu, dotyčnému hrozí nemalá pokuta. Přesto však se viditelně některým osobám podařilo proklouznout.

Proto město do uklizené lokality osazuje fotopasti. Jejich úkolem je identifikovat ty, kdo by snad chtěli zakládat v Jabloňové ulici nové černé skládky, případně jejich přijíždějící a dojíždějící vozidla atd. Následovat budou odpovídající pokuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…