Karlovy Vary: Létofest 2019 si užijete na atletickém stadionu

02.06.2019 20:27

Hudební festival Létofest 2019 mění lokaci, hvězdy zahrají na Atletickém stadionu Karlovy Vary.

Karlovy Vary: Létofest 2019 si užijete na atletickém stadionu
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

„Pro změnu lokace jsme se rozhodli po zralé úvaze a po dohodě s organizátorem. Od okamžiku, kdy agentura začala připravovat letošní Létofest na Rolavě, došlo v souvislosti s plánovanou výstavbou nového objektu občerstvení k výrazným zásahům do areálu. Byla odstraněna pergola pro posezení, proběhly výkopové práce, po kterých velká část plochy ještě není v takové kondici, aby odolala velkému počtu návštěvníků. Akce jako je Létofest, tedy festival s velkou produkcí, vysokou návštěvností a především obrovskými nároky na logistickou a technickou stránku, naráží na limity a omezení samotného areálu, jeho charakter a polohu. My navíc volnočasový areál Rolava chápeme a chceme nadále udržovat jako relax zónu uprostřed města, kterou může doplňovat občasný a spíše komornější hudební, divadelní a další kulturní program. Dalším z důvodů změny lokace je zejména blízkost sídliště, malá kapacita parkovacích ploch a příjezdových komunikací. Atletický stadion (AC Start) je svou polohou dostupnější pro všechny druhy dopravy, především pro organizátory, logistiku a stavbu samotného festivalu. Disponuje podstatně většími parkovacími plochami a svým charakterem je z našeho pohledu k uspořádání velkého hudebního svátku vhodnější,“ vysvětluje důvody změny místa konání Létofestu 2019 v Karlových Varech primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Létofest je dvoudenní rodinný hudební festival, nabídne to nejlepší z české hudební scény a bohatý doprovodný program. Koná se napříč Českou republikou v osmi městech již třetím rokem. Těšit se můžete na skvělé kapely a muzikanty: Divokej Bill, Tomáš Klus, Wanastowi Vjecy, Mandrage, MIG 21, Monkey Business, Pražský výběr, Marek Ztrcený a mnoho dalších.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…