Karlovy Vary navštívila zástupkyně Velvyslanectví USA v České republice

24.02.2017 16:40

Karlovy Vary navštívila ve čtvrtek 23. února politická tajemnice pro lidská práva amerického velvyslanectví Beth Fernaldová. Na magistrátu města ji přivítal náměstek primátora Michal Riško. Zástupkyni amerického velvyslanectví představil Karlovy Vary jako významné lázeňské město, které se uchází o zápis na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Karlovy Vary navštívila zástupkyně Velvyslanectví USA v České republice
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Hlavním tématem pracovního setkání, kterého se zúčastnili také zástupci Centra na podporu integrace cizinců a pracovnice odboru sociálních věcí karlovarského magistrátu, byla zejména problematika cizinců v Karlových Varech. Beth Fernaldová se zajímala o systém sociální práce s cizinci, kteří dlouhodobě nebo trvale žijí v Karlových Varech, o způsob jejich integrace a také o způsob jejich života, udržování zvyků a tradic rodných zemí. „Paní Fernaldová ocenila náš projekt Doma v Karlových Varech, který vycházel z podrobné analýzy cizinců žijících v našem městě. Tento projekt byl mimo jiné zacílen na podporu vzdělávání zaměstnanců města při práci s cizinci a vzdělávání pedagogických pracovníků při práci s dětmi a rodiči z řad cizinců,“ podotkl náměstek Riško. V rámci další fáze projektu město na svých internetových stránkách zveřejní překlady návodů pro základní životní situace do několika cizích jazyků. Překlady cizincům usnadní situaci například při žádosti o občanský průkaz nebo jiné dokumenty.

V doprovodu náměstka primátora Michala Riška si Beth Fernaldová také prohlédla lázeňské město.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…