Karviná: Dobrovolná veřejná služba má výsledky

19.01.2021 21:23

Zvláště v zimním období jsou její přínosy nenahraditelné. V současné době vykonává dobrovolnou veřejnou službu padesát pracovníků z řad evidence dlouhodobě nezaměstnaných Úřadu práce Karviná.

Karviná: Dobrovolná veřejná služba má výsledky
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

„Během týdne od pondělí do pátku se pracovníci věnují pravidelnému čištění a úklidu kontejnerových stanovišť. Na starosti mají téměř 230 míst. Likvidují černé skládky a uklízejí místa po bezdomovcích. Věnují se úklidu parků a lesoparků, jejich práce jde vidět konkrétně v parcích Boženy Němcové a Bedřicha Smetany, v Rájecké remíze, v Univerzitním parku a na Bažantnici,“ uvedla Jana Maierová, vedoucí Odboru komunálních služeb karvinského magistrátu a dodává: „Nejvíce potřební jsou teď v zimním období. Podílí se na odklízení sněhu z parkovacích míst pro ZTP, z frekventovaných schodišť u budov magistrátu, či u zastávek nebo křižovatek.“

Anketa

Zachrání nás vakcína proti covidu-19?

27%
73%
hlasovalo: 10416 lidí

Pracovníky dobrovolné služby poznáte podle žlutých vest. Ve městě pracují také pracovníci veřejně prospěšných prací pod vedením Technických služeb Karviná, ti používají oranžové vesty.

Během roku 2020 dobrovolná veřejná služba uklidila 57 černých skládek s produkcí 39,58 tun odpadu na celém území Karviné. Nejčastěji se likvidují černé skládky v garážových osadách, především na ulicích Sportovní, Na Vyhlídce a Za Splavem a v okolí Karvinského moře.

„Z dlouhodobé praxe a zkušeností víme, že pro pracovníky veřejné služby je tato činnost přínosem. I přesto, že jsou v evidenci nezaměstnaných dlouhodobě z důvodů zdravotních nebo vzhledem k nízké kvalifikaci a nemůžou najít stabilní práci, nechtějí sedět doma a pro své město dobrovolně něco dělají s dobrým pocitem, že jsou prospěšní. Jejich práce jde vidět a přispívá k čistotě města,“ dodala Jana Maierová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…