Karviná: Evropská dotace pomůže v boji s povodněmi

13.01.2018 21:52

Díky česko-polskému projektu získají obce a města lepší vybavení a zkušenosti.

Karviná: Evropská dotace pomůže v boji s povodněmi
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Karviná pořídila dobrovolným hasičům z rájecké jednotky nové zásahové vozidlo. Slavnostního předání se zúčastnili i dobrovolní hasiči z Polska, které pojí s našimi jednotkami dlouholeté přátelství. Právě díky těmto vazbám je možné přeshraniční spolupráci rozšířit i formou společného čerpání dotačních titulů z Evropské unie.

Jako příklad můžeme uvést projekt „Společně proti povodni", který získal dotaci z Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko. Karviná v něm figuruje jako vedoucí partner projektu, obec Petrovice u Karviné, která má s povodněmi také dlouholeté zkušenosti, je dalším českým partnerem. Na druhé straně hranice se k partnerství připojila obec Zebrzydowice a město Jastrzębie-Zdrój. Posledním partnerem projektu, který symbolizuje neodmyslitelné propojení dobrovolných a profesionálních hasičů je Městské velitelství Státního hasičského záchranného sboru v Jastrzębie-Zdróju.

Výstupem společného česko-polského projektu bude, kromě jiného, pořízení cisternové automobilové stříkačky pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Karviná-Hranice. Další partneři projektu získají nejrůznější hasičskou techniku tak, aby společně tvořila jeden celek pro zvládání povodní.

Hlavním cílem projektu je tedy zvýšení přeshraniční akceschopnosti hasičských složek při řešení krizových situací, se zvláštním zřetelem právě na zvládání povodní. Vzájemnou koordinaci všech jednotek prověří pravidelná cvičení se zapojením vybavení získaného z projektu na obou stranách hranice.

Projekt „Společně proti povodni", registrační číslo projektu: CZ.11.1.23/0.0/0.0/16_023/0000897, je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…