Karviná: Radek Štěpánek přivezl pohár a převzal čestné občanství

11.02.2013 14:08

Tenista Radek Štěpánek převzal v pátek 8. února z rukou primátora čestné občanství města Karviné.

Karviná: Radek Štěpánek přivezl pohár a převzal čestné občanství
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

„Velmi si toho vážím, je to pro mne pocta. Karvinou mám rád a vždycky ji rád mít budu –tady to totiž všechno začalo, tady jsem začal se sportem. Mohl jsem vybrat – buď s otcem tenis, nebo s mámou v knihovně. Když jsem ale usnul už u druhé stránky nějaké knížky, pochopil jsem, že to první bude správně,“ vzpomínal slavný tenista.

„Pan Štěpánek se k našemu městu hrdě hlásí a dělá mu ve světě čest. Za podporu dobrého jména a propagaci města jsme se mu mimo jiné rozhodli udělit vůbec první čestné občanství po listopadu 89,“ řekl primátor města Tomáš Hanzel.  

Radek Štěpánek se v Karviné narodil a až do 11 let zde s rodiči žil, čestné občanství Karviné je vůbec jeho prvním oceněním tohoto typu, ještě žádné město mu jej neudělilo.

Tenista přijel v doprovodu svého otce, který byl jeho prvním trenérem a který je dnes patronem jedné karvinské tenisové školy pro talentované děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…