Karviná: Řidiči musí na ulici Ostravské zvolnit

24.04.2021 18:01

Krajský odbor dopravy zohlednil značné množství vozidel stavby obchvatu.

Karviná: Řidiči musí na ulici Ostravské zvolnit
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Na základě dřívějšího požadavku firmy Skanska, a.s., jako zhotovitele výstavby obchvatu Karviné, a po schválení na Odboru dopravy Krajského úřadu MSK, bylo na silnici č. I/59 (ulice Ostravská), v úseku poblíž křižovatky s ulicí Sovineckou v Karviné-Dolech, umístěno z důvodu zvýšení bezpečnosti silničního provozu oficiální přechodné dopravní značení, které řidiče projíždějících vozidel upozorňuje na výjezd vozidel stavby.

Omezení zakazuje ve vyznačeném úseku předjíždění a snižuje nejvyšší dovolenou rychlost ze 70 na 50 km/h. Důvodem je výjezd cca 60 vozidel denně o tonáži do 40 tun převážejících hlušinu z přilehlé lokality odvalu u Dolu ČSA právě s výjezdem na uvedenou frekventovanou čtyř pruhovou silnici I. třídy a dále na stavbu obchvatu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…