Karviná: Technické služby mají nového pomocníka

13.11.2018 18:14

Nový multifunkční vůz čeká hlavní zkouška v zimě, bude však sloužit celoročně.

Karviná: Technické služby mají nového pomocníka
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

V ulicích města se již brzy objeví nový multifunkční Mercedes Unimog 423, který vylepší vozový park Technických služeb Karviná. Díky kompaktním rozměrům, integrovaným pohonům, ale také vynikající pojezdové rychlosti a snadnosti montáže jednotlivých nástaveb lze nosič nářadí Unimog považovat za kvalitního, efektivního a hospodárného pomocníka pro celoroční údržbu komunikací.

Ředitel technických služeb Zbyněk Gajdacz k investici řekl: „Koupě nového vozidla vycházela z potřeb Technických služeb Karviná zmodernizovat současný vozový park. Unimog představuje univerzální vozidlo, které se bude využívat po celý rok k údržbě komunikací statutárního města Karviné. Výhodou je kompaktnost s nástavbami ze starších vozidel, které již ve vozovém parku máme a můžeme je využít. Nahrazujeme jím vůz, který sloužil 21 let.“

Podle sněhových podmínek bude využíván pro odhrnování sněhu z komunikací sněhovým pluhem nebo pro odklízení sněhu sněhovou frézou. Tím se také projevuje jeho všestrannost, protože umožňuje spojení s velkým počtem nejrůznějších systémů sněhových pluhů, které již technické služby využívají.

Vozidlo bude využito při zimním posypu komunikací, vysokotlakém mytí povrchů, zavlažování, čištění silnic nebo při údržbě znečištěné kanalizace. Díky nádrži umístitelné přímo na korbu vozidla je Unimog v terénu soběstačný. Jeho multifunkčnost bude využívána rovněž při nehodách s únikem oleje nebo chemikálií, kdy je opatřen efektivními systémy k aplikaci a odsátí příslušného neutralizačního prostředku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…