Karviná: Zookoutek se rozšířil o výběh pro morčata a zakrslé králíky

29.07.2021 17:59

V zookoutku parku Boženy Němcové v Karviné-Fryštátě přibyli noví obyvatelé. Nový výběh v blízkosti paví voliéry patří morčatům a zakrslým králíkům.

Karviná: Zookoutek se rozšířil o výběh pro morčata a zakrslé králíky
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Děti s rodiči tak mohou využít nový zajímavě řešený prostor, jenž nabízí pohled do života oblíbených zvířat a pohodlné posezení. „Je to hlavně pro děti, ale předpokládám, že se rádi přijdou podívat i rodiče. Je to jako kdysi, když jsme byli malí. Doma jsme měli morčata a další malé zvířátka. Dnes už to lidi doma moc nemají a tak se mohou přijít děti podívat do našeho zookoutku. Je to tady moc pěkné a děkuji hlavně Technickým službám Karviná, že se to tak povedlo. Věřím, že si toho budeme vážit, protože tady bude volný vstup a že si to tady nezničíme a bude nám to dělat radost,“ říká náměstek primátora Lukáš Raszyk (ČSSD).

Návštěvníci nového výběhu se mohou i vzdělávat. „Instalovali jsme tady panely v několika jazycích. Jsou zde informace o parku, jak vznikal a co je tady zajímavého. Těch panelů tady bude do budoucna více. První panel je o parku, další panely budou o konkrétních obyvatelích zookoutku,” upřesňuje ředitel Technických služeb Karviná Zbyněk Gajdacz.

V nové části zookoutku se mohou jeho návštěvníci posadit na dvě zajímavé lavičky. Jedna z nich připomíná známého psa. „Lavička je takový zajímavý motiv, jedná se o psa Falca. Domluvili jsme se s řezbářem a nechali jsme posezení specificky vyrobit. Je tady také lavička s pergolou. Za ní jsme vysadili vistárie. Předpokládáme, že během jednoho dvou let se to krásně zatáhne a bude to celkem zajímavé stinné místo. U jednoho z plotů jsme navíc vysadili květnou loučku,“ doplňuje ředitel Technických služeb Karviná Zbyněk Gajdacz.

Nově vybudovaný výběh pro morčata a zakrslé králíky je otevřen každý den od 9 do 17 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…