Karviná bude v roce 2019 hospodařit s vyrovnaným rozpočtem

11.12.2018 7:31

Karviná bude v příštím roce hospodařit s více než 960 miliony korun. Rozpočet v pondělí schválili městští zastupitelé.

Karviná bude v roce 2019 hospodařit s vyrovnaným rozpočtem
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Více než 9 % má mířit do investic, na které má město připraveno celkem 92 milionů korun. Do rozpočtu roku 2019 se v souladu se zastupitelstvem přijatými Zásadami k tvorbě rozpočtu navíc převedou nedočerpané finanční prostředky na nedokončené rozpočtové investiční akce z roku 2018.

Karviná v rozpočtu počítá s modernizací budov i výuky ve školách, kam by mělo směřovat přes 14 milionů korun, ale i s opravami komunikací či výstavbou nových parkovacích míst. „Do modernizace komunikací, chodníků a cyklostezek, do oprav malých mostků nebo do výstavby nových parkovacích míst chceme investovat více než 50 milionů korun,“ řekl primátor města Karviné Jan Wolf (ČSSD). A dodává: „Rovněž bychom rádi započali projekty. Jedná se o rekonstrukci krytého bazénu, přestavbu ubytovny Kosmos na byty a rekonstrukci třech domů na náměstí.“

Na provoz veřejné dopravy má město vyčleněno téměř 37 milionů korun, přičemž do MHD půjde přes 31 milionů. Jízdné ve stávající podobě zůstane zachováno, nadále tak budou mít jízdné zdarma děti do 15 let a senioři nad 65 let. Regionální knihovna a Městský dům kultury pak mají vyčleněno pro svou činnost a drobné investice přes 60 milionů korun. Sportovní zařízení v majetku města a STaRS Karviná, s.r.o. dostanou na provoz 46,3 milionů korun a Sociální služby Karviná budou podpořeny téměř 23,5 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…