Karviná uleví živnostníkům

26.03.2020 11:38

Podnikatelé, kteří podnikají v pronajatých prostorách od statutárního města Karviná, mají prodlouženou splatnost nájmů za březen a duben o tři měsíce. Navíc mohou požádat o jejich odpuštění.

Karviná uleví živnostníkům
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Rada města Karviné rozhodla prodloužit o tři měsíce splatnost nájemného, splatného v měsících březen a duben 2020, za užívání prostor ve vlastnictví statutárního města Karviná pronajatých fyzickým či právnickým osobám. Platí to pro podnikatele, kteří museli na základě Usnesení Vlády České republiky ze dne 14.03.2020 č. 211 o přijetí krizového opatření přerušit v provozovnách provoz.

Podnikatelé si budou moci požádat o úplné odpuštění nájmu po dobu trvání nouzového stavu. „V našich prostorách máme například restaurace, kadeřnictví a jiné služby. Lidé mají své provozovny z vládního nařízení zavřené a nemohou tak vykonávat svou činnost. My se jim takto snažíme alespoň trochu pomoci," vysvětluje primátor Karviné Jan Wolf (ČSSD).

Prozatím je schváleno odložení splatnosti nájmů na dva měsíce. „Uvidíme, jak se to bude vše vyvíjet, jaká opatření připraví vláda, co budeme muset připravit my,” dodává primátor Jan Wolf (ČSSD).

Odbor majetkový karvinského magistrátu bude podnikatele kontaktovat. Emailem jim zašle speciální formulář, který bude rovněž ke stažení na webových stránkách města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…