Karviná získala pro Nové pole investora, zaměstná 250 lidí

15.06.2016 14:46

„Jednání byla velmi rychlá, v řádu týdnů, nabídli jsme firmě poslední čtyři hektary Nového Pole. Zónu tedy budeme mít plnou a zároveň máme pro Karvinou příslib až 250 nových pracovních příležitostí v lehkém zpracovatelském průmyslu. Firma bude v Karviné vyrábět dřevěné komponenty do zahrad – nábytek a zahradní zařízení,“ netají radost primátor Tomáš Hanzel.

Karviná získala pro Nové pole investora, zaměstná 250 lidí
Foto: archív autora
Popisek: Karviná Masarykovo náměstí

Město prodá pozemky české dceřince Prolific CZ se sídlem v Třinci ( název polské matky je Martyna – pozn. česká dcera je podmínkou státu pro tyto investice), a to za 410 Kč za m2 – stanoveno posudkem jako cena vmístě obvyklá. Prodej se týká více než 42 tisíc m2 ve druhé etapě zóny v blízkosti závodu GS Caltex ( pozemky vpravo před Caltexem u silnice ve směru na Bohumín).

„Finální kupní smlouvu by zastupitelé měli mít na stole už 13. září, hned nato by se mohlo začít stavět,“ doplnil detaily náměstek primátora Jan Wolf s tím, že místa by tak brzy mohla být nabídnuta také bývalým zaměstnancům OKD. Firma chce tedy stavět ještě letos a dle dostupných informací má v plánu investovat do výstavby závodu okolo 600 mil.Kč. Má přitom zájem získat i další pozemky (pro výstavbu pily) a Nové Pole by tedy mohlo být jen první etapou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…