Kladenské divadlo vstoupí do nového roku s novým uměleckým šéfem

14.12.2015 18:54

Městské divadlo Kladno bude mít od 1.1.2016 nového uměleckého šéfa. Ředitelka kladenského divadla Blanka Bendlová jmenovala na tuto pozici Jaroslava Slánského.

Kladenské divadlo vstoupí do nového roku s novým uměleckým šéfem
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Od 1.1.2016 se Jaroslav Slánský chopí role uměleckého šéfa. Jeho prvním úkolem bude vypracovat dramaturgický plán na rok 2016 a připravit premiérové představení k dokončení společného projektu s ROP Střední Čechy „Rozšíření využitelnosti historické budovy Městského divadla Kladno“, které nacvičí s domovským činoherním souborem. Dále nový umělecký šéf spolu s kladenským činoherním souborem zahájí přípravu na slavnostní premiéru k otevření divadla, která je předběžně plánována na září příštího roku.

„Situaci kolem divadla je nutné co nejrychleji stabilizovat, potřebujeme uměleckého šéfa s jasnou vizí, který začne ihned pracovat na dramaturgickém plánu“, uvedl primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). „ Souhlasím s Blankou Bendlovou, že pan Slánský je nejlepší volbou pro kladenské divadlo. Má vzdělání, zkušenosti, jasnou představu o budoucnosti divadla. Během svého 11 letého hereckého působení v našem divadle zanechal nesmazatelné stopy“, doplnil primátor.

Jaroslav Slánský absolvoval Divadelní fakultu AMU obor činoherní herectví v roce 2003. Jedenáct let byl nepřehlédnutelným členem Městského divadla Kladno, kde ztvárnil na 50 rolí. Jeho kladenské angažmá bylo spojeno s uměleckým šéfem Petrem Svojtkou, jehož představa o divadle se vyznačovala kvalitní, silnou a důraznou dramaturgií a spoluprací s režisérskými osobnostmi. V současné době účinkuje např. v Národním divadle, v divadle ABC, Na Fidlovačce, v divadle F.X.Šaldy v Liberci. Spolupracuje s divadlem Aqualung na scéně Žižkovského divadla Járy Cimrmana. Má praxi i v pedagogické činnosti a vedení kurzů činoherního a muzikálového divadla.

Jen těžko bychom hledali někoho, kdo kladenské diváky zná tak dobře, jako pan Slánský. Věříme, že plně využije svého potenciálu a vrátí divadlu diváky, protože bez spokojeného diváka nemá divadlo smysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…