Kladenské školy přijaly 709 budoucích prvňáčků

25.04.2021 13:30

V termínu od 6. do 17. dubna 2021 zapisovali rodiče své děti do prvních ročníků základních škol. Vzhledem k mimořádným opatřením proběhly zápisy distanční formou bez přítomnosti dětí. Za podmínky dodržení platných protiepidemických opatření mohli rodiče žádosti podávat i osobně přímo ve školách. V září kladenské školy otevřou 33 prvních tříd pro 709 přijatých prvňáčků.

Kladenské školy přijaly 709 budoucích prvňáčků
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Celkem školy přijaly 1097 žádostí o přijetí, v loňském roce to bylo o 106 zápisů více. Z tohoto počtu zapsali rodiče 208 dětí duplicitně. Ve 169 případech ředitelé na základě žádosti rodičů rozhodli o odkladu školní docházky, což je o 21 odkladů více než v loňském roce. Přijmout nemohly 11 dětí. Jedno dítě sami rodiče převedli do soukromého školského zařízení. Školy dále nemohly vyhovět 2 žádostem o umístění mimokladenských dětí a 8 žádostem rodičů kladenských dětí, kteří zapsali své děti do jiné než spádové školy a ta již neměla dostačující kapacitu.    

„Věřím, že v září už bude svět alespoň trochu v pořádku a budoucí prvňáčci budou mít šanci zahájit školní docházku bez omezujících opatření. Moc bych si přál, aby děti nemusely sedět v rouškách, aby výuka probíhala stále bez rotací skupin a i rodiče, aby nemuseli co týden nahrazovat naše skvělé učitele,“ vyslovil přání k budoucímu zahájení školního roku kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Nejvyšší počet žáků zapsala Základní škola a Mateřská škola Kladno v Norské ulici, kam včetně odloučeného pracoviště Montessori nastoupí v září 101 nových žáků a Základní škola a Mateřská škola Kladno ve Vodárenské ulice, která se připravuje na 70 nových žáků. Naopak nejméně dětí, a to 21, nastoupí do Základní školy Kladno ve Školské ulici.

Celkem bylo pro školní rok 2021/2022 ke konci dubna přijato do 1. třídy kladenských základních škol 709 žáků, což je o 59 méně než v předchozím roce. Školy na Kladně otevřou 33 prvních tříd s průměrným počtem 21 žáků v jedné třídě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…