Kladno: Investoři se budou podílet na nákladech, které nová výstavba vyvolá

18.06.2020 7:37

Vedení města Kladna zapojí developery do spoluúčasti na rozvoji infrastruktury města. V rámci plánovacích smluv se developer zaváže ke spoluúčasti do plánovaných investic v rámci rozvoje infrastruktury města. Takto získané finanční prostředky by se ukládaly do Fondu rozvoje města.

Kladno: Investoři se budou podílet na nákladech, které nová výstavba vyvolá
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Rada města schválila základní parametry připravovaných podmínek Dohod o úhradě příspěvku k plánovacím smlouvám. Podmínky pro uzavření plánovací smlouvy a Dohody se zapracují do Zásad pro výstavbu na území Kladna. Ty v současné době připravují dotčené odborné útvary magistrátu.

„Rozvojové projekty v Kladně jsou samozřejmě potřeba. Nové pracovní pozice i nové bydlení podporujeme s ohledem na rozvojový potenciál daného území. Plánovací smlouvy, které upravují podmínky budoucí realizace jednotlivých projektů, budou nově obsahovat i finanční spoluúčast jednotlivých firem na službách a infrastruktuře,“ řekl primátor Dan Jiránek a dodal: „nové stavební projekty jsou pozitivní cestou rozvoje města i okolí, ale vznikají další náklady na vodohospodářskou infrastrukturu nebo předškolní vzdělávací zařízení, které zatěžují rozpočet města. Je více než logické, aby se soukromí investoři finančně podíleli i na financování potřebného rozvoje té části města, kde se budou projekty realizovat.“

„Například investor, který bude stavět bytový dům, bude podle velikosti bytů přispívat cca 35 tisíc do fondu rozvoje města. Jedná se o mechanismus používaný v jiných městech, kdy se investoři budou podílet na nákladech které jejich záměr ve městě vyvolá.  Cílem je nepřenášet náklady související se soukromými investicemi na městský rozpočet, “ dodal Lukáš Hanes, radní pro rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

13:37 Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde proj…