Kladno: Jídelna v Základní škole Brjanská má novou vzduchotechniku

23.08.2020 12:20

Investice do školských zařízení v Kladně jsou v plném proudu. Před zahájením školního roku byla v jídelně Základní školy Brjanská instalována nová vzduchotechnika za více než dva a půl milionu korun.

Kladno: Jídelna v Základní škole Brjanská má novou vzduchotechniku
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„Modernizace vzduchotechniky souvisí s dlouhodobým investičním plánem města do všech školských zařízení. Již v loňském roce škola získala bezbariérové přístupy a děti se učí ve zrekonstruovaných odborných učebnách včetně nového vybavení a učebních pomůcek. Součástí investice ve výši dvacet jedna milionů byla i úprava prostranství mezi pavilony a nové rozvody počítačové sítě,“ informuje primátor Dan Jiránek a dodává: “Modernizace vzduchotechniky v jídelně je další investicí, která provoz školy zkvalitní a věřím, že žákům i zaměstnancům zpříjemní nejen pauzu na oběd.“

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí

„Vzduchotechnika v jídelně je důležitou součástí provozu jídelny a jsem velmi rád, že se ji během letních prázdnin podařilo kompletně zmodernizovat. Stavební úpravy byly sice náročné, instalace nového potrubí a digestoří vyžadovala i bourání některých příček, ale stálo to za to. Nová vzduchotechnika je mnohem efektivnější, a především méně hlučná, což ocení především personál kuchyně“, dodává Vladimír Dufek, ředitel školy.

„Investice do školství jsou i přes úsporná opatření naší prioritou a probíhají v několika školách a školkách v Kladně. Základní škola Jiráskova 457 v Motyčíně přes léto získala novou střechu na dvou pavilonech za 1,9 milionu korun. Schodiště do Mateřské školy Moskevská 3082 bylo vkusně zastřešeno dřevěnou pergolou, na zahradě Mateřské školy na nám. Rosenbauma v Dubí proběhla demolice polorozpadlé stodoly a další renovace školských budov připravujeme,“ říká náměstek primátora Tomáš Kutil.

ZŠ Kladno, Brjanská 3078 je klasickou základní školou. Od 1. do 9. ročníku jsou standardní třídy doplněny o jednu třídu hokejovou, v 1. - 3. ročníku o třídu pro děti s logopedickými vadami. V souvislosti s tím je v areálu zřízeno Speciální pedagogické centrum pro děti s touto diagnózou. Škola se nachází v blízkosti sídliště v Rozdělově, odkud pochází většina žáků. V poslední době ale stále více přijímá i děti z jiných spádových oblastí, včetně cizinců. Těmto dětem, které většinou nemají základy českého jazyka, poskytuje jazykovou podporu (z vlastních řad, ale i ve spolupráci s Centrem pro integraci cizinců). Další velkou skupinu tvoří děti dojíždějící z okolních obcí. Školu momentálně navštěvuje 540 dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…